Karaman Mh. Fulya Sk. Karaman Dernekler Yerleşkesi No.1 Dolap.161 Nilüfer Bursa

2020/2021 Dönemi Bölge Rotary Asamblesi

"Çocuk Felcine Son" vermek için biz de katkı koyduk.

Çocuk felci, polio virüsünün yol açtığı, omuriliği etkileyen ve daimi felce, hatta ölüme yol açan bir hastalık. Bu ciddi enfeksiyon sadece aşı yoluyla kazanılan bağışıklık ile önlenebiliyor. "Anne & Çocuk Sağlığı", 7 öncelikli odak alanından biri olan Rotary'nin dünya genelindeki en önemli hedeflerinden biri çocuk felcini sonlandırmak ve Uluslararası Rotary, 35 yılı aşkın bir süredir çocuk felcini yok etmek için çalışıyor. Bugün polio virüsüne sadece Afganistan ve Pakistan gibi aşının herkese ulaştırılmasının mümkün olmadığı ülkelerde rastlanıyor. Ancak diğer ülkeleri çocuk felcinden uzak tutmak için çalışmaya devam edilmeli ve çocuk felcinin tüm dünyada sıfırlanana kadar takip edilmesi, önlenmesine çalışılması, bu çalışmalara liderlik edilmesi çok önemli.

Çocuk felcinden sağ kurtulan bir ROTARYEN, bu sinsi hastalıkla mücadele için fon toplamak adına ULUSLARARASI ROTARY'NİN ÇOCUK FELCİ İLE MÜCADELESİNİ DESTEKLEMEK ADINA AVRUPA'DA 16 ÜLKEYİ KAPSAYAN FARKINDALIK TURU GERÇEKLEŞTİRDİ.

Program kapsamında Bursa'da Rotaryenlerle buluşan Asfour, çocuk felcine dair hikayesini anlattığı sunumunda konunun hassasiyetine dikkat çekerken Rotary'nin bu anlamda gerçekleştirdiği çalışmalara destek talebini de yineledi. Bursa'daki Rotary Kulüplerinin de bağlı olduğu Rotary 2440. Bölge adına 10 bin dolarlık bağış çekini Asfour'a, Gelecek Dönem Bölge Federasyon Başkanı Mert Korur takdim etti.

 


Fotoğraflar